Рецепт традиційної куті

·              1 склянка пшениці

·              4 склянка води

·              70 г маку

·              70 г подрібнених горіхів

·              1/4 склянки родзинок

·              мед на смак (2-4 ст. ложки)

·              кип’ячена вода для розведення меду

Спосіб приготування:

Промий пшеницю і просуши. Злегка побризкай її водою, поклади в полотняний мішечок або ступку і товчи макогоном, поки оболонки зерен не облущаться. Знову промий пшеницю і замочи на ніч в холодній воді.

Наступного дня промий пшеницю, залий свіжій водою і вари на маленькому вогні до м’якості, помішуючи і при необхідності підливаючи воду.

Залий кип’ятком мак і залиш на 1 годину. Потім воду злий, додай трохи цукру і розітри мак добіла макогоном в макітрі або блендером. Родзинки помий, залий окропом на 20 хв, щоб родзинки набрякли, потім воду відціди. Мед трохи розведи кип’яченою водою.

Змішай зварену пшеницю, товчений мак, родзинки, горіхи і розведений мед.

Кутю не можна зберігати довго, оскільки мед може забродити. Якщо ти плануєш їсти кутю не відразу, зберігай її без меду, а мед додай перед подачею до столу.

У куті кожна складова має своє значення: мак , це зорі на небі, молодість; пшениця, це життя; мед, це здоров’я; горіхи, це багатство; ізюм, це життя та любов, Боже провидіння.

Молитва  Господня

 Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім"я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

 Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця і Сина і Святого Духа нині , і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Каталог webplus.info


Сайт управляется системой uCoz